Preşedintele stiri: 3603

Iakov Kedmi: "Ucraina va avea noroc dacă va pierde doar Malorusia"

16 ian. 2022,, 12:50   Război în Ucraina
5015 7

Politica oficială a Kievului va duce la faptul că Ucraina va pierde teritorii destul de semnificative și va fi avea foarte mult noroc dacă va pierde, în același timp, doar Malorusia.

Această opinie a fost exprimată de omul de stat israelian, diplomat, expert militar și politic, fost șef al Serviciului israelian de informații "Nativ", Yakov Kedmi, vorbind în cadrul emisiunii "Право знать!", transmite Noi.md.

Răspunzînd la o întrebare despre perspectivele președintelui ucrainean Vladimir Zelensky de a organiza o întîlnire cu președintele rus Vladimir Putin și președintele american Joe Biden pentru a ajunge la un compromis cu privire la Ucraina, Yakov Kedmi a menționat că răspunsul la această întrebare îl cunoaște ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

"Dar mi se pare că dacă, așa cum se spune în sudul Ucrainei, Ucraina va avea foarte, foarte mult noroc, dacă va pierde doar Malorusia. Dar acesta ar trebuie să fie un noroc neobișnuit. Dar cu siguranță va pierde Malorusia", a remarcat politologul.

În același timp, în opinia sa, poate exista un posibil compromis în relațiile dintre Rusia și Ucraina, dar fără participarea Kievului.

"Pentru a rezolva problema relațiilor dintre Ucraina și Rusia, este destul să negociem cu Biden, Zelensky nu are nimic de-a face cu asta. Șansele sale de a participa la aceste negocieri, care sunt în curs de desfășurare, sunt aproximativ aceleași cu cele ale lui Saakașvili din Georgia. Cînd Saakașvili va intra în aceste negocieri, după el imediat va intra și Zelensky", a spus Yakov Kedmi.

În opinia sa, acum curatorii occidentali ai Ucrainei se confruntă și cu întrebarea pe cine să "trădeze": pe actualul președinte Vladimir Zelensky sau pe fostul lider Petro Poroșenko, pe care actualul șef al statului ucrainean intenționează să-l trimită la închisoare.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий