COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

I-a depășit pe Einstein și Hawking: cît de deșteaptă este o fată de 11 ani

I-a depășit pe Einstein și Hawking: cît de deșteaptă este o fată de 11 ani

În cazul în care referințele tale de inteligență senzațională sînt reprezentate de Albert Einstein sau Stephen Hawking, este bine de știu că IQ-ul lor a fost depășit de o tînără în vîrstă de 11 ani.

Fetița din imaginea este in Iran și se poate lăuda cu cel mai mare scor înregistrat vreodată într-un test de inteligență al celor de la Mensa. Numele ei este Tara Sharifi și învață la liceul Aylesbury. Testul de inteligență Mensa l-a făcut într-un mediu controlat de la Oxford, iar pentru a fi considerată geniu, trebuia să depășească pragul de 140 de puncte.

Tînăra de doar 11 ani a obținut un scor de 162 de puncte. Ca referință, valoarea de 160 de puncte obținută de Einstein, pînă în acest punct, a fost considerată record mondial. Tot la 160 de puncte s-a oprit fizicianul și cosmologistul Stephen Hawking.


Pentru a fi considerat valid, testul Mensa de inteligență trebuie parcurs într-un timp foarte bine definit. El este disponibil în mai multe forme, dar versiunea pe care a parcurs-o Tara Sharifi gravita în jurul abilității unei persoane de a înțelege sensul cuvintelor. ”Am fost șocată cînd am primit rezultatul. Nu mă așteptam să iau o notă atît de mare”, a declarat Sharifi, conform celor de la Iran Front Page.

Un alt avantaj al scorului respectiv este derivat din faptul faptul că tînăra este acum mebru Mensa, societatea formată exclusiv din persoane cu un IQ foarte ridicat, peste nivelul de geniu. ”A fost vorba de o decizie comună, între mine și părinții mei să fac testul. Va fi o oportunitatea foarte deosebită pentru mine să întîlnesc alte persoane din organizația Mensa. Le-am spus cîtorva colegi de la mine de la școală și au fost foarte impresionați.”, a explicat entuziasmată fetița de doar 11 ani. În privința planurilor de viitor, fetița a spus că-și dorește să urmeze o carieră în matematică.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load