Hong Kong va oferi 500 de euro locuitorilor care sînt pozitivi la noul coronavirus

Guvernul din Hong Kong va plăti un bonus unic în valoare de 550 de euro rezidenților care se testează și dau rezultate pozitive pentru noul coronavirus. Această măsură are ca scop încurajarea testării, a justificat Ministerul Sănătății.

Guvernul din Hong Kong intenționează să identifice persoanele infecțioase asimptomatice și să-i compenseze

Ancheta epidemiologică a autorităților nu a putut să identifice sursa infectării pentru o parte din ultimele decese înregistrate. Acest lucru indică faptul că multe persoane contagioase sînt asimptomatice, transmite gandul.ro.

Bonusul ajută și la compensarea persoanelor care pierd venituri din cauza carantinei. Autoritățile vor oferi mai multe detalii cu privire la versiunea ulterioară.

Guvernul speră să izoleze persoanele infecțioase care nu își pot permite pierderea veniturilor timp de două săptămîni.


„Sperăm ca acest sprijin guvernamental va ajuta rezidenții cu venituri mici, care sînt îngrijorați de pierderea salariilor dacă trebuie să fie izolați după un test Covid cu rezultat pozitiv”, a declarat ministrul Sănătății Sophia Chan.

Numărul cazurilor Covid-19 a crescut recent în Hong Kong Prin urmare, ridicarea restricțiilor de călătorie între Hong Kong și Singapore a fost amînată cu două săptămîni.

Autoritățile vor să înceapă testarea masivă a populației pentru a încetini epidemia. Se vor deschide cinci noi centre de testare, pe lîngă cele patru existente.

De asemenea, autoritățile au impus și testarea obligatorie pentru toate persoanele care au frecventat cele 14 centre de dans existente, fiindcă se pare că aceste locuri ar fi legate de creșterea îmbolnăvirilor.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load