COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hondurasul îşi mută ambasada din Israel

Hondurasul îşi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim pînă la sfîrşitul anului, a anunţat duminică preşedintele Juan Orlando Hernandez, la doi ani după ce Statele Unite au făcut acelaşi pas controversat, relatează agerpres.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele a declarat că mutarea a fost convenită cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu şi că Israelul va deschide de asemenea o ambasadă în capitala Hondurasului, Tegucigalpa, pentru prima dată.

Hondurasul a deschis deja un birou diplomatic la Ierusalim în septembrie anul trecut, recunoscînd în acelaşi timp oficial oraşul
drept capitală a Israelului.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în decembrie 2017 că SUA recunosc unilateral Ierusalimul drept capitală a Israelului şi a mutat acolo ambasada de la Tel Aviv în anul următor.

Ambele etape au fost aspru criticate de o mare parte a comunităţii internaţionale, care nu consideră statutul Ierusalimului stabilit pînă la încheierea negocierilor de pace cu palestinienii.

Israelul revendică întregul oraş drept capitala sa, în timp ce palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat.

Guatemala, vecin al Hondurasului în America Centrală, şi-a mutat ambasada la Ierusalim în 2018, la scurt timp după Statele Unite.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load