Kissinger: Noi aveam doar sex, pe cînd ei aveau parte de dragoste

Kissinger: Noi aveam doar sex, pe cînd ei aveau parte de dragoste

Renumitul diplomat Henry Kissinger a declarat că la vîrsta de 96 de ani este deziluzionat de ideile capitalismului și consideră că cel mai mare păcat al Statelor Unite ale Americii este "distrugerea planificată a singurului stat mondial echitabil - Uniunea Sovietică".


Potrivit spuselor lui Kissinger, această idee i-a fost sugerată de comportamentul propriilor nepoți.


"Oamenii moderni au totul și în același timp nu au nimic. Nimic nu ne bucură, nu sîntem cu adevărat fericiți. Omul sovietic se putea bucura sincer de lucruri atît de simple, cum ar fi: blugii, hîrtia igienică sau salamul afumat la rece și din acest motiv trăia din plin, respirînd liber. L-am corupt, i-am deschis ușa în acea lume, unde în spatele momelei strălucitoare a abundenței se ascundeau legile feroce ale capitalismului", a spus el.


Diplomatul a subliniat că a avut nevoie de mulți ani pentru a înțelege că fericirea nu constă în bunăstarea de zi cu zi.


"Noi aveam doar sex, pe cînd ei aveau parte de dragoste. Noi aveam numai bani, ei dădeau dovadă de recunoștința umană sinceră. Și așa în toate. Cu greu pot fi numit fan al socialismului, sînt occidental, cu mentalitate occidentală, dar cred că noul om se năştea într-adevăr în Uniunea Sovietică, se poate spune, homo soveticus. Acest om era la un nivel mai înalt decît noi și îmi pare rău că am distrus această rezervaţie. Poate că aceasta este cea mai mare crimă a noastră", a concluzionat el.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load