COVID-19 în MOLDOVA

Haz de necaz. Cu ce pancarte s-au prezentat belarușii la proteste (FOTO)

Haz de necaz. Cu ce pancarte s-au prezentat belarușii la proteste (FOTO)

În afară de faptul că mii de oameni scandează a 36-a zi împotriva lui Aleksandr Lukaşenko, unii dintre ei au venit cu pancarte amuzante.

Manifestanții au scris: „Să servim pentru iubire. Barmanii Belarusiei”, „Alexandru, noi trebuie să ne saparăm” și altele.

Amintim că, în mai multe orașe ale țării, au loc proteste masive. Doar la Minsk, s-au adunat peste 150 de mii de oameni. În același timp, poliția încearcă să disperseze protestatarii care au format două coloane mari și au reținut mai mult de 200 de oameni, transmite agora.md.


Menționăm că ample proteste sînt organizate în Belarus, în special la Minsk, împotriva președintelui Alexandr Lukașenko, care a cîștigat alegerile prezidențiale din august curent. Oficialul a spus că nu are de gînd să plece, motivînd că scrutinul nu a fost fraudat.

Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că a cîştigat alegerile din 9 august cu peste 80% din voturi. El conduce deja ţara de un sfert de secol. Mulţi belaruşi cred însă că rezultatele au fost stabilite dinainte şi au ieşit în stradă pentru proteste regulate după vot. Uniunea Europeană a refuzat să recunoască rezultatele alegerilor.

Reamintim că mulți văd evenimentele din Belarus în contextul așa-numitelor revoluții "colorate" sau "portocalii” care au loc periodic în spațiul post-sovietic, comparîndu-le cu scenariile aplicate în ultimii ani în diferite regiuni ale lumii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load