Criza energetică stiri: 772
Preşedintele stiri: 3230
Puterea stiri: 7217
Obiectiv european stiri: 291

Harta afișată la Consiliul de securitate din Belarus - prezentare incorectă

2 mar. 12:09   Război în Ucraina
3014

În spațiul public circulă mai multe speculații referitoare la anumite fotografii cu imaginea unei hărți afișate în cadrul Consiliului de securitate al Republicii Belarus.

În acest context, MAEIE anunță că a convocat de urgență ambasadorul Republicii Belarus pentru clarificarea tuturor circumstanțelor și solicitarea explicațiilor referitoare la referințele la țara noastră.

În cadrul discuției cu secretarul de stat Ruslan Bolbocean, ambasadorul Anatolii Kalinin a menționat că este vorba de prezentarea incorectă de către responsabilii de la Ministerul Apărării al Republicii Belarus a informațiilor respective.

Totodată, secretarul de stat a subliniat, în contextul întrevederii, necesitatea unei intervenții publice din partea Ambasadei Republicii Belarus, care să combată tranșant percepțiile eronate vehiculate în societate.

Ministerul de Externe de la Chișinău face apel la calm și îndeamnă populația să păstreze vigilențea și să se informeze din surse oficiale și credibile.

4

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав