Haos în Olanda, stare de urgenţă climatică în Australia, Trump va avea cel puţin opt întîlniri la Summitul G20

Haos în Olanda, stare de urgenţă climatică în Australia, Trump va avea cel puţin opt întîlniri la Summitul G20

Haos în Olanda: Telefonia mobilă nu mai funcţionează

Haos total în Olanda, după ce reţeaua operatorului naţional de telefonie Royal KPN a suferit o pană majoră, care a afectat, în primul rînd, activitatea serviciilor de ambulanţă şi pentru situaţii de urgenţă.


Oficialii companiei nu au oferit explicaţii, iar în presa olandeză a apărut inclusiv ipoteza unui atac cibernetic de proporţii, transmite Realitatea.net.


Royal KPN a anunţat într-un comunicat pe site-ul propriu că reţelele sale de telefonie fixă şi mobilă nu funcţionează.


"Nu putem oferi un timp de așteptare pentru întrerupere în acest moment. Serviciul nostru pentru clienți este disponibil prin intermediul chat-ului online. 112 nu este accesibil prin intermediul telefoniei fixe și mobile", a anunţat gigantul telecom, anunîndu-şi clienţii că nu le poate oferi o estimare privind timpul de aşteptare. 


Recomandarea către toţi cei care au urgenţe, de orice natură, este să se ducă direct la spitale, la pompieri sau la posturile locale de poliţie.

Australia: Autorităţile au declarat stare de urgenţă climatică

Autorităţile din Sydney au declarat stare de urgenţă climatică, alăturîndu-se sutelor de administraţii locale din întreaga lume care cer adoptarea de măsuri urgente împotriva schimbărilor climatice, relatează dpa.


Primăria a făcut declaraţia oficială luni după o reuniune de consiliu, precizînd că locuitorii celui mai mare oraş al Australiei sînt supuşi unui "risc grav" din cauza schimbărilor climatice, transmite Agerpres.ro.


Primarul oraşului, Clover Moore, a declarat că în ultimii ani guvernele federale "au prezidat în mod ruşinos asupra unui dezastru climatic" şi a adăugat că ţara se află acum "într-un moment critic".


"Emisiile de gaze cu efect de seră din Australia au crescut în ultimii patru ani", a precizat ea.


"Prin declararea urgenţei climatice, cerem guvernului federal australian să răspundă urgent, prin reintroducerea unui preţ pe carbon pentru a se conforma obiectivului Acordului de la Paris privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră", a adăugat ea.


Autorităţile din Sydney au cerut, de asemenea, guvernului federal să înfiinţeze o autoritate pentru a asigura australienii angajaţi în industria combustibililor fosili că îşi vor găsi un loc de muncă alternativ adecvat.

Trump va avea cel puţin opt întîlniri bilaterale la Summitul G20


Preşedintele american Donald Trump va efectua cel puţin opt întîlniri bilaterale în cadrul Summitul Grupului Naţiunilor Dezvoltate şi Emergente (G20) din Japonia, a transmis un oficial al Administraţiei de la Washington, relatează Reuters.


Donald Trump plănuieşte să se întîlnească, printre alţii, cu prim-ministrul indian Narendra Modi, cu cancelarul german Angela Merkel, cu prinţul saudit Mohammed bin Salman şi cu preşedintele turc Tayyip Erdogan.


De asemenea, preşedintele american se va întîlni şi cu preşedintele rus Vladimir Putin, prim-ministrul australian Scott Morrison şi cu prim-ministrul japonez Shinzo Abe, gazda summitului.


Oficialul nu a oferit informaţii despre ziua şi ora în care vor avea loc întîlnirile şi a menţionat că Donald Trump s-ar putea întîlni cu mai mulţi lideri, în funcţie de program.


Summitul grupului G20 va avea loc la Osaka, Japonia, în perioada 28-29 iunie.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load