COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Hackerii au divulgat datele personale a o mie de poliţişti din Belarus

Pe măsură ce arestările continuă, vom continua să publicăm date la scară largă”, se arată într-un mesaj distribuit de canalul de opoziţie Nexta Live pe aplicaţia Telegram. „Nimeni nu va rămîne anonim nici chiar sub cagulă”.

Guvernul a spus că îi va găsi şi pedepsi pe cei responsabili cu divulgarea datelor, care au fost distribuite masiv sîmbătă seară pe Telegram, scrie adevarul.ro.

„Forţele, mijloacele şi tehnologiile care sînt la dispoziţia organismelor interne fac posibilă identificarea şi condamnarea marii majorităţi a celor vinovaţi de divulgarea datelor personale pe internet”, a spus Olga Chemodanova, purtătoare de cuvînt al Ministerului de Interne.

Loialitatea forţelor de securitate este crucială pentru ca Lukaşenko să se agaţe de putere, după alegerile de la începutul lunii trecute, în urma cărora el şi-a adjudecat victoria pentru al şaselea mandat, dar oponenţii au spus că rezultatul votului a fost măsluit.

Forţele de securitate au reţinut mii de oameni în încercarea de a opri valul de proteste şi greve din ţară. Guvernul a spus că 390 de femei au fost reţinute sîmbătă, la o manifestaţie împotriva lui Lukaşenko. Cele mai multe au fost eliberate între timp. Măsurile de reprimare a protestelor luate de Lukaşenko au făcut ca Uniunea Europeană să gîndească noi sancţiuni faţă de guvernul de la Minsk.


Guvernul a reacţionat furios, sîmbătă, după ce au apărut informaţii că Svetlana Tsikhanouskaya, candidatul opoziţiei în alegerile din august, s-ar putea întîlni curînd cu miniştri de Externe ai statelor membre UE.

Purtătoarea de cuvînt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a criticat, de asemenea, Uniunea Europeană pentru că a invitat-o pe Tsikhanouskaya la întîlnirea ministerială şi pentru că ia în considerare sancţionarea Belarusului. Duminică sînt programate noi proteste în ţară.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load