COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2954
Puterea stiri: 6906
Coronavirus stiri: 7675

Guvernul Noii Zeelande va declara urgență climatică săptămîna viitoare

26 noi. 2020,, 22:30   În lume
5272 0

Guvernul Noii Zeelande condus de premierul Jacinda Ardern va declara săptămâna viitoare urgență climatică, un gest simbolic menit să intensifice presiunea pentru acțiune în scopul combaterii încălzirii globale, relatează joi Reuters și EFE, preluat de Agerpres.

Guvernul va depune miercurea viitoare o moțiune pentru a declara urgență climatică, a anunțat executivul Noii Zeelande.

"Am considerat întotdeauna că schimbările climatice sunt o amenințare imensă pentru regiunea noastră și trebuie să luăm măsuri imediate", a declarat premierul Jacinda Ardern, citată de postul TVNZ.

"Din păcate, nu am reușit să depunem în Parlament o moțiune privind urgență climatică în ultimul mandat, însă acum o vom face", a mai spus ea.

Jacinda Ardern a revenit la putere luna trecută, oferind cea mai importantă victorie electorală Partidului său Laburist (centru-stînga) în jumătate de secol, alegătorii recunoscîndu-i răspunsul decisiv la pandemia de COVID-19.

În ultimul ei mandat, guvernul condus de Ardern a adoptat un proiect de lege Zero Carbon, care stabilește cadrul pentru zero emisii nete de gaze cu efect de seră pînă în 2050.

Dacă moțiunea privind urgența climatică va fi votată în Parlament, Noua Zeelandă se va alătura unor țări precum Canada, Franța și Marea Britanie care au luat același măsuri pentru a concentra eforturile asupra combaterii schimbărilor climatice.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽