COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Guvernul Kosovo, demis în toiul pandemiei COVID-19

Guvernul Kosovo, demis în toiul pandemiei COVID-19

Guvernul de coaliţie aflat la conducerea Kosovo de mai puţin de două luni a fost răstrunat de la putere în urma unei moţiuni de cenzură, punctul culminant al unor lupte interne care privează astfel acest teritoriu sărac de conducerea în toiul pandemiei noului coronavirus, relatează AFP.

Moţiunea de cenzură a fost depusă de partidul minoritar din cadrul coaliţiei guvernamentale condusă de către premierul Albin Kurti, liderul formaţiunii naţionaliste de stînga Vetevendosje, care a ajuns la putere promiţînd să pună capăt dominaţiei elitelor, acuzate de corupţie.

Moţiunea de cenzură depusă de LDK a fost adoptată miercuri - după aproximativ 12 ore de dezbateri - cu 82 din cele 120 de voturi din Parlament.


Numeroşi locuitori ai fostei provincii sîrbe - în care serviciile din sănătate duc o lipsă cruntă de resurse - dau, de mai multe zile, concerte de caserole de la balcon, în semn de protest faţă de criza politică.

În deschiderea sesiunii, un manifestant a încălcat restricţiile de deplasare pe timpul nopţii - decretate în lupta împotriva noului coronavirus - şi a desfăşurat în faţa sediului Parlamentului o banderolă pe care se putea citi mesajul ”Pandemia cea mai periculoasă pentru Kosovo este politica. Ruşine să vă fie!”.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load