COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Guvernul Italiei prelungeşte măsurile privind limitarea extinderii COVID-19

Guvernul Italiei prelungeşte pînă pe 7 octombrie măsurile adoptate pentru a limita extinderea maladiei COVID-19. Restricţiile îi vizează pe turiştii din alte ţări. Printre acestea este și Republica Moldova. Decretul executivului de la Roma include şi o excepţie pentru a permite reunirea cuplurilor separate de măsurile de interdicţie, transmite Agerpres.

Noul decret generează efecte începînd de marţi şi va rămîne în vigoare pînă pe 7 octombrie. Avînd în vedere că decretul nu poate avea o valabilitate mai mare de o lună, executivul italian va trebui să decidă din nou dacă regulile de combatere a răspîndirii noului coronavirus vor fi extinse sau revizuite. Decretul prevede menţinerea închisă a discotecilor, iar publicul nu este autorizat la marile evenimente sau pe stadioane, de exemplu la meciurile de fotbal, potrivit ministrului sănătăţii, Roberto Speranza.

Documentul prevede, de asemenea, obligativitatea purtării măştilor şi în aer liber între orele 18:00 şi 06:00, o dispoziţie care a fost introdusă pe 15 august, alături de alte măsuri precum închiderea localurilor de noapte şi a discotecilor.

Majoritatea restricţiilor de călătorie rămîn în vigoare, precum obligativitatea de a realiza un test de Coronavirus pentru cei care se întorc în Italia din călătorii efectuate în Spania, Malta, Grecia şi Croaţia. Aceste persoane pot să prezinte un test efectuat cu 72 de ore înainte în ţările de destinaţie. sînt menţinute, de asemenea, obligativitatea intrării în carantină pentru persoanele care vin din Romîna şi Bulgaria şi interdicţia aplicată vizitatorilor veniţi din 17 ţări - Armenia, Bahrein, Bangladesh, Brazilia, Bosnia Herţegovina, Columbia, Chile, Kuwait, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Serbia, Muntenegru şi Kosovo.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load