X 
Coronavirus stiri: 8211
Obiectiv european stiri: 316
Criza energetică stiri: 926

Guvernul a decis prelungirea stării de urgență

22 iun. 13:05   Război în Ucraina
2114

Cabinetul de miniștri a aprobat un proiect care prevede prelungirea stării de urgență cu încă 45 de zile. Inițiativa votată miercuri urmează să fie prezentată în Parlament.

Daniella Misail-Nichitin, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Interne, a declarat că în prezent fluxul de refugiați este mai scăzut în comparație cu cel de la începutul războiului din Ucraina, însă situația impredictibilă din statul vecin poate conduce în orice moment la o creștere considerabilă a acestui flux. Conform datelor actualizate, în prezent pe teritoriul Moldovei se află peste 73 de mii de cetățeni ucraineni, dintre care peste 40 de mii sînt copii.

Daniella Misail-Nichitin a mai spus că războiul afectează conexiunile comerciale și lanțurile logistice, inclusiv de produse alimentare, aprovizionarea cu produse petroliere, suprasolicitînd totodată infrastructura de transport din republica Moldova. „Prin urmare, sînt necesare redimensionarea și reevaluarea soluțiilor și măsurilor care să consolideze procesele de importanță vitală din țară și din regiune”, explică secretarul de stat.

Potrivit ei, de asemenea, se mai mențin riscurile legate de aprovizionarea țării cu energie electrică, gaze naturale și produse petroliere. În acest sens, prelungirea stării de urgență este importantă pentru a dispune de posibilitatea de a interveni prompt. „În situația actuală este nevoie și în continuare de pîrghii și instrumente care să permită luarea deciziilor rapide și eficiente, care din păcate nu pot fi adoptate în condițiile cadrului normativ obișnuit”, a mai spus responsabila.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав