Puterea stiri: 7443
Criza energetică stiri: 1168

Guvernele europene sînt la un pas de supraviețuire din cauza sancțiunilor

8 sep. 20:15   Război în Ucraina
1388 0

Uniunea Europeană (UE) a întîmpinat dificultăți cu introducerea unui nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Despre aceasta notează publicația Politico.

Potrivit unui înalt oficial dintr-una dintre țările UE, cu fiecare nou pachet de restricții, Europa „își slăbește apetitul”, iar blocul nu se mai gîndește la sancțiuni. În prezent, Europa se confruntă cu două provocări – să nu prejudicieze propria economie și să negocieze cu Ungaria, care, cel mai probabil, are de gînd să blocheze următorul pachet de sancțiuni anti-ruse.

„Actuala criză energetică îi face nervoși pe toți liderii politici pentru că le este frică de consecințele politice. În multe țări, este vorba despre supraviețuirea guvernelor lor”, a spus un reprezentant anonim al UE. El a menționat că guvernele europene sînt îngrijorate de furia tot mai mare a alegătorilor lor față de creșterea bruscă a prețurilor la energie.

În consecință, Comisia Europeană are în vedere să se concentreze pe punerea în aplicare a sancțiunilor existente și pe eliminarea potențialelor lacune și soluții alternative. Cu toate acestea, Politico observă că nu toată Europa este de acord cu acest rezultat, iar unele țări vor continua să insiste asupra introducerii unui plafon la prețul petrolului și asupra impunerii de sancțiuni împotriva industriei nucleare rusești și a combustibilului nuclear, avînd în vedere situația de la centrală nucleară din Zaporojie.

Anterior, ministrul german de externe Annalena Berbock a asigurat că sancțiunile împotriva Rusiei, impuse ca răspuns la izbucnirea ostilităților din Ucraina, nu vor fi ridicate din cauza situației cu aprovizionarea cu gaze. Potrivit acesteia, Moscova încearcă în zadar să reducă presiunea prin întreruperea livrărilor către Europa din „motive tehnice nefondate”, făcînd aluzie la situația cu gazoductul Nord Stream.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Care va fi „soarta” protestului din capitală?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав