Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4056

Grindina a distrus livezile fermierilor din Polonia

20 mai. 17:30   Externe
2710 0

Fermierii polonezi din voievodatul Lublin au raportat pagube semnificative în urma ploii cu grindină din noaptea spre luni - multe livezi au fost grav afectate.

În unele livezi, a fost distrus aproape tot ce a supraviețuit înghețului care a lovit nu demult zona. Dimineața pe copaci puteau fi văzute fructele distruse de grindină.

„Grădini, pomi fructiferi, zmeură, coacăze au fost distruse în totalitate. Pierderile sînt de 100 la sută, nu mai e nimic de discutat, chiar nu a mai rămas nimic. Oamenii au rămas fără nimic", a comentat Krzysztof Chmiel, un fermier din raionul Opolskie, transmite Noi.md cu referire la eurointegration.

Potrivit fermierului, în regiune ar trebui declarată starea de dezastru natural. „Nu avem ce aștepta. Oamenii nu mai au acum din ce trăi. Au investit o mulțime de bani și acum nu vor mai putea să-i recupereze. Aici ar trebui să vină autoritățile și să vadă cu ochii lor", adaugă el.

„Cel mai mult a avut de suferit partea de sud a comunei noastre. Cîteva orașe: Vandalin, Bialowoda, Ludvików, Pushno Godowske, Skokowske. Vom vorbi neapărat despre aceasta mîine, la ședința consiliului municipal.


De asemenea, dorim să ne adresăm guvernului, ministrului agriculturii, pentru a oferi sprijin financiar fermierilor afectați. Cît mai curînd posibil să evalueze aceste pierderi și apoi să aloce mijloace financiare acestor fermieri afectați", a comentat primarul din Opole-Lubelskoe, Slawomir Plis.

4
0
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?