TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greta Thunberg, văzută pe o fotografie veche de 120 de ani

Tînăra activistă pentru mediu a devenit din nou ținta tabloidelor.

O fotografie din 1898 a devenit virală pe internet după ce mai mulți oameni au observat că unul dintre tinerii din poză seamănă izbitor cu activista Greta Thunberg.

Imaginea a fost făcută în Canada, în urmă cu peste 120 de ani și a fost publicată de arhiva Universității din Washington, potrivit Daily Mail.

În fotografie apar trei copii care scot apă din fîntînă, iar în prim-plan este o fată cu seamănă foarte tare cu Greta Thunberg.

Poza a fost răspîndită rapid în mediul online, iar în jurul ei s-a creat o adevărată teorie a conspirației. Mai multe persoane susțin că activista de 16 ani este, de fapt, o călătoare în timp, care a venit să ajute la opri schimbările climatice.


„Poate că a fost trimisă din viitor, în momente cheie ale istoriei, pentru a opri schimbările climatice”, a scris o persoană pe Twitter. „Greta Thunberg apare într-o poză de acum 120 de ani și este conspirația mea preferată. Greta a venit din viitor pentru a ne salva”, a comentat o alta.

Cu toate că imaginea apare și pe site-ul Universității din Washington, mai multe persoane au sugerat că poza ar fi modificată, deoarece fata din poză are o „față identică cu cea a Gretei”.

Greta Thunberg s-a întîlnit recent cu actorul american Leonardo Di Caprio care și-a declarat sprijinul pentru activistă şi a distribuit fotografii cu ei pe Instagram.

„A fost o onoare să petrec timp cu Greta”, a spus actorul, un apărător al mediului înconjurător, numind-o pe tînără “un lider al epocii noastre”. „Există doar cîteva momente în istorie în care vocile au un impact puternic, în momente cruciale şi în moduri care produc schimbări”, a scris Leonardo Di Caprio pe Instagram.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load