COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Greta Thunberg se întoarce în Europa cu un catamaran

Greta Thunberg se întoarce în Europa cu un catamaran

Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg, aflată în prezent în America de Nord, va reveni în Europa la bordul unui catamaran cu care va traversa Atlanticul.

Greta Thunberg se întoarce în Europa pentru a participa la summitul asupra schimbărilor climatice COP25, după ce acesta a fost mutat din Chile în Spania, relatează Agerpres.

„Sînt atît de fericită să pot ajunge la (summitul) COP25 din Madrid. Mi s-a oferit o călătorie din Virginia la bordul unui catamaran de 15 metri numit La Vagabonde”, a scris marţi Thunberg pe Twitter.


Ea va traversa oceanul alături de youtuberii australieni Riley Whitelum şi Elayna Cărăuşu (al cărei tată este romîn) şi de căpitanul de vas britanic Nikki Henderson. Ei vor pleca în călătorie miercuri.

Cei doi vloggeri îşi documentează călătoria în jurul lumii pentru a atrage atenţia asupra importanţei oceanului.

În luna august, Greta Thunberg a traversat Atlanticul către SUA la bordul unui iaht cu zero emisii poluante, după ce a refuzat călătoria cu avionul invocînd emisiile de CO2 generate de aviaţie.

Ea a parcurs acest drum pentru a participa la summitul ONU privind acţiunea climatică şi a rămas în SUA cu intenţia ca de acolo să plece pe cale terestră în Chile, unde fusese programat să se desfăşoare între 2 şi 13 decembrie summitul asupra schimbărilor climatice, COP25.

Însă în urma protestelor violente din această ţară, guvernul de la Santiago de Chile a renunţat la găzduirea summitului, care se va defăşura în Spania, la Madrid.

„COP25 este extrem de important şi voi face tot posibilul pentru a ajunge acolo la timp. Dar, desigur, nu prea contează dacă ajung acolo la timp sau nu. Există numeroşi alţi activişti care vor vorbi acolo şi voi transmite acelaşi mesaj ca şi mine”, a spus Greta Thunberg.

„Aştept cu nerăbdare această călătorie şi să revin pe ocean. Este o ocazie uimitoare şi sînt extrem de recunoscătoare să pot avea privilegiul să experimentez acest gen de lucruri”, a adăugat adolescenta suedeză.

„Navigînd vreau din nou să subliniez faptul că este practic imposibil să trăieşti sustenabil în societatea actuală”, a mai spus Greta Thunberg.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load