TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Greta Thunberg a primit premiul Nobel

Eco-activista suedeză Greta Thunberg se numără printre cîștigătorii premiului „Pentru sprijinul adecvat pentru viață”, care a fost înmînat la Stockholm pe 4 decembrie, scrie TASS.

Premiata nu a putut participa la ceremonie personal, deoarece se află la Madrid la cea de-a 25-a conferință a Convenției-cadru a ONU privind schimbările climatice, dar a trimis un apel către participanții la evenimentul solemn, relatează korrespondent.net

Se remarcă faptul că premiul servește ca un fel de completare la nominalizările Nobel, deoarece marchează meritele în domenii importante de activitate care nu sînt acoperite de Premiile Alfred Nobel. Pentru Tunberg, premiul a fost primit de activiștii mișcării climatice pentru tineri „Vinerile pentru viitor”.

Thunberg, care la începutul acestui an a fost nominalizată pentru Premiul Nobel pentru pace, a primit premiul „pentru cereri politice inspiratoare și în creștere pentru măsuri climatice urgente.” Componenta monetară a premiului este de un milion de coroane suedeze (105 mii de dolari).

O particularitate specială a premiului este că laureații trebuie să îl folosească în serviciul comunitar. Împreună cu Thunberg, premiul a fost acordat activistului pentru drepturile omului din Sahara Occidentală Aminat Haidar, avocatul chinez Guo Jianmei, precum și activistului mișcării pentru protecția indienilor din Yanomamo din Brazilia, șamanul Davi Kopenava.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load