Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Greta Thunberg a devenit, în mod oficial, nume de melc

21 feb. 2020,, 20:00   Externe
3247 0

Ca un omagiu adus activistei adolescente, o nouă specie de melc descoperită de curînd a primit un nume inspirat de Greta Thunberg.

Greta Thunberg este un nume despre care ai auzit foarte multe lucruri în ultimul an. Activista de mediu a făcut valuri la nivel global prin activitățile sale pe subiectul protecției mediului. Numele tinerei a fost vehiculat printre persoanele nominalizate la premiul Nobel pentru pace. Cea mai nouă manifestare de respect și apreciere față de tînăra suedeză a venit din partea unor oameni de știință, transmite Noi.md cu referire la Playtech.

Într-un articol postat de New York Post, citat de Hotnews, se pare că există un argument cît se poate de bun pentru utilizarea numelui Gretei pentru un nou tip de mel identificat de oamenii de știință. Cercetătorii au luat această decizie deoarece, precum Greta Thunberg, noul tip de melc este caracterizat prin nevoia sa de a se adapta și de a rezolva probleme pe care nu le-a creat.

Numele micuței vietăți este Craspedotropis gretathunberga, un melc maroniu sensibil la temperatură. Melcul a fost identificat pe insula Borneo, în apropierea Malaeziei.

„Melcul recent descoperit aparține așa-numitelor caenogastropode, un grup de melci de pămînt cunoscut a fi sensibil la secetă, la temperaturi extreme și la degradarea pădurilor”, a declarat Menno Schilthuizen, membru al grupului de cercetare științifică Taxon Expeditions, într-un comunicat de presă. În final, moluștele cu o lungime de doar 2 mm, care au tentacule cenușii și o cochilie concavă, au fost numite după Greta Thunberg.


„Numirea acestui melc după Greta Thunberg este modul nostru de a recunoaște că generația ei va fi responsabilă pentru remedierea problemelor pe care nu le-a creat. Și o promisiune că oameni din toate generațiile i se vor alătura pentru a o ajuta”, a explicat cercetătorul J.P. Lim, membru al aceluiași grup de cercetare științifică. Nu a durat mult pînă cînd activista și-a manifestat pe Twitter aprecierea pentru gestul oamenilor de știință. Acesta omagiu adus tinerei va rămîne în istorie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?