COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Grecii oferă 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care aduce pe lume un copil

Grecii oferă 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care aduce pe lume un copil

Statul grec vrea să stimuleze cuplurile să aibă copii pentru a contracara scăderea populaţiei care va fi drastică, conform estimărilor, în următoarele decenii.

Statele europene, confruntate cu îmbătrînirea populaţiei oferă stimulente pentru naşteri. Şi e un curent fără precedent. Cuplurile din Grecia care urmează să devină părinţi vor primi două mii de euro din partea statului.

Populaţia Greciei s-ar putea diminua cu 30% în următoarele trei decenii. Pînă în 2050, peste 35% din populaţia ţării va avea cel puţin 65 de ani, ceea ce înseamnă o povară pentru programul de protecţie socială.

În celălalt capăt al continentului, Finlanda introduce concediu de şapte luni pentru fiecare părinte, plătit în mod egal. Femeile însărcinate vor primi încă o lună pe lîngă acest concediu, iar părinţii singuri vor putea folosi alocaţia oferită pentru doi părinţi.


Ungurii au introdus şi ei un set de măsuri speciale pentru a mărio natalitatea, dar acolo stimulentele sînt pentru mamele-eroine, cu cel puţin patru copii. Deci, o zonă extrem de îngustă şi nu prea atractivă, pentru că educaţia şi creşterea a doi sau trei copii în plus sigur nu e acoperită de scutirile de taxe, ca să vorbim strict de compneneta financiară a problemei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load