COVID-19 în MOLDOVA

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Grecia se pregăteşte să transfere pe continent 3000 de migranţi de pe insula Lesbos

Grecia se pregăteşte să transfere luni pe continent peste 700 de migranţi de pe insula Lesbos şi din fosta tabără Moria de pe această insulă, care a fost distrusă de un incendiu, a relatat postul public ERT preluat de dpa.


Migranţii transferaţi, care urmează să fie îmbarcaţi pe un feribot în cursul serii, au primit azil în Grecia, menţionează ERT.

Se prevede ca alţi 2300 de migranţi cu statut de refugiat să fie aduşi săptămîna aceasta în Grecia continentală, potrivit aceleiaşi surse, transmite agerpres.ro.

Ministrul pentru migraţie, Notis Mitarachi, a anunţat anterior că se intenţionează descongestionarea taberei Kara Tepe, unde sînt găzduiţi provizoriu circa 10.000 de oameni după incendiul de la Moria.

Tabăra Moria a fost distrusă la începutul lui septembrie de un incendiu care a lăsat fără adăpost peste 12.000 de refugiaţi şi migranţi. Autorităţile bănuiesc că incendiul a fost declanşat chiar de migranţi, în urma unor dispute privind măsurile de carantină împotriva coronavirusului impuse după ce zeci dintre ei au fost depistaţi ca purtători. Mai mulţi suspecţi au fost reţinuţi şi acuzaţi de incendiere.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load