TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Grecia prelungeşte lockdownul

Guvernul grec a anunţat miercuri că lockdown-ul în vigoare pentru combatarea epidemiei de COVID-19 va fi prelungit pînă la 16 martie şi va fi suplimentat cu noi restricţii, avînd în vedere că ţara trece prin perioada 'cea mai dură' a epidemiei, transmite AFP.

Grecia, aflată în lockdown de la 7 noiembrie, a înregistrat miercuri cea mai mare rată zilnică de infectări, cu peste 2.700 de cazuri noi, a declarat presei ministrul sănătăţii, Vassilis Kikilias, transmite agerpres.ro.

'Traversăm partea cea mai dură a acestei pandemii', a avertizat el, subliniind că spitalele publice din Atena sînt supuse unei 'presiuni insuportabile' de săptămîni.

'În ritmul în care vin noile spitalizări, sistemul de sănătate îşi depăşeşte limitele de infrastructură şi personal', a afirmat el, insistînd pe 'creşterea importantă' a contagierilor cu varianta britanică a coronavirusului.

În consecinţă, un spital militar şi două spitale private din Atena vor prelua pacienţi non-COVID pentru a elibera sute de paturi în spitaluri publice, unde să fie primiţi bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2.

Lockdown-ul, prelungit deja de mai multe ori şi care urma să se încheie la 8 martie, va fi extins pînă la 16 martie şi va fi însoţit de măsuri mai stricte începînd de joi. Locuitorii nu vor mai putea ieşi din perimetrul municipalităţii lor nici măcar pentru a face cumpărături sau exerciţiu fizic.

Aceste 'măsuri vizează să reducă mobilitatea (...) rămînem la noi, în cartierele noastre', a afirmat viceministrul protecţiei civile, Nikos Hardalias, în acelaşi briefing de presă.

Miercuri au fost anunţate încă 40 de decese asociate COVID-19, bilanţul ajungînd la aproape 6.600 într-o ţară cu 11 milioane de locuitori.

De la debutul pandemiei, aproape 200.000 de persoane au fost infectate în Grecia, iar în prezent peste 430 sînt spitalizate la terapie intensivă.

Mai mult de 950.000 de persoane au fost vaccinate pînă acum.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load