Grădiniţa, obligatorie de la trei ani într-o țară europeană

27 mar. 2018,, 21:01   Război în Ucraina
3761 0

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat marţi că şcolarizarea va deveni obligatorie pentru toţi copiii începînd cu vîrsta de trei ani, în loc de şase, o decizie care face parte din planul său de a revoluţiona sistemul educaţional.

Această mutare va afecta doar un număr redus dintre familiile franceze, pentru că 97,6% dintre copii sînt deja înscrişi la şcoală la trei ani, arată cifrele furnizate de Ministerul Educaţiei de la Paris.

Macron, însă, a argumentat că măsura îşi doreşte să înlăture inegalitatea din zonele sărace ale Franţei, acolo unde părinţii decid, de multe ori, să nu-şi trimită copiii la şcoală.

„Sper ca, odată cu instituirea acestei obligaţii de la începutul anului 2019, putem corecta această diferenţiere inacceptabilă", a transmis Macron la o conferinţă de presă organizată pentru dezbaterea problemei educaţiei în mediul preşcolar.

Preşedintele Franţei a mai promis şi că educaţia preşcolară va deveni încă şi mai importantă şi va avea o contribuţie din ce în ce mai mare în economia sistemului educaţional francez.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?