COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Gorbaciov spune că poate reîncepe Războiul Rece

Gorbaciov spune că poate reîncepe Războiul Rece

Fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a atas atenția joi Rusia şi Statele Unite în privinţa relaţiilor tensionate, adăugînd că acestea pot duce la reînceperea Războiului Rece, lucru „nedorit la nivel global”, scrie Mediafax.

Declaraţiile ultimului lider sovietic au fost făcute în Moscova, după premiera filmului documentar „Întîlnindu-l pe Gorbaciov”.

„Trebuie să fim atenţi. Nu doar la Războiul Rece. Trebuie să continuăm pe drumul pe care l-am stabilit. Trebuie să încetăm o dată pentru totdeauna războaiele. Cel mai important lucru este să scăpăm de armele nucleare”, a spus Gorbaciov.


Mihail Gorbaciov este considerat preşedintele care a ajutat la încetarea Războiului Rece.

De asemenea, fostul lider sovietic a transmis că lumea se îndreaptă periculos spre „o nouă cursă armată”. Acesta a transmis că „cel mai periculos lucru în acest moment ar fi reînceperea confruntărilor”.

„Deja se vorbeşte despre un război nuclear ca şi cînd este complet acceptabil. Se pregăteşte, sînt discutate scenarii”, a declarat fostul preşedinte.

„Sunt convins că putem opri reînceperea Războiului Rece. Voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru acest lucru”, a adăugat Gorbaciov.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load