COVID-19 în MOLDOVA

Gorbaciov a fost criticat din nou pentru "capitularea geopolitică"

Gorbaciov a fost criticat din nou pentru "capitularea geopolitică"

Președintele URSS, Mihail Gorbaciov, a permis Germaniei unificate să adere la NATO, în pofida posibilității de a solicita statutul neutru al noii țări, a declarat șeful Comisiei pentru politica informațională și interacțiune cu mass-media, Alexei Pușkov, pe canalul său telegram.

Astfel a comentat el postarea de pe twitter a reprezentantului oficial al guvernului german Steffen Seibert, care a relatat cum cu 30 de ani în urmă, pe 15 iulie, în cadrul unei întrevederi cu conducerea Germaniei la Arhiz, Gorbaciov și-a dat acordul pentru aderarea Germaniei unificate la Alianța Nord Atlantică, scrie ria.ru.

În plus, a reamintit Pușkov, președintele URSS a ordonat retragerea de pe teritoriul Germaniei pînă în 1994 a trupelor sovietice care se aflau în Germania în mod legal. Senatorul rus consideră că autoritățile germane au așteptat reacția lui Gorbaciov, deoarece de Moscova "depindeau foarte multe".


"Gorbaciov, cel puțin, ar fi putut pune condiții, să nu mai vorbim de faptul că putea să se opună și să solicite un statut neutru pentru noua Germanie. Dar el a luat deja calea capitulării geopolitice și, aparent, a fost interesat să primească Premiul Nobel pentru Pace mai mult decît interesele naționale ale țării".

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load