Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1107

Google va plăti despăgubiri de 3,8 milioane de dolari

2 feb. 2021,, 22:33   Război în Ucraina
2216 0

Compania Google a acceptat să plătească un total de 3,8 milioane de dolari, după ce a fost acuzată de discriminare împotriva femeilor şi a asiaticilor, a anunţat luni Departamentul pentru muncă din SUA.

Cea mai mare parte din această sumă o reprezintă despăgubiri pentru 2.565 de femei angajate de Google pe posturi de inginer, precum şi pentru alte aproape 3.000 de persoane, candidate feminine sau candidaţi cu origini asiatice care nu au fost selectaţi pentru a ocupa astfel de posturi, transmite digi24.ro.

Google a declarat că discriminările au fost detectate în cursul unei analize interne de rutină şi că a acceptat să plătească suma respectivă pentru a remedia situaţia, negînd totodată că a încălcat legea.

„Considerăm că fiecare persoană trebuie plătită în funcţie de munca pe care o prestează şi nu de cine este şi facem investiţii masive pentru ca procedurile de angajare şi remunerare să fie corecte”, a declarat o purtătoare de cuvînt a companiei, adăugînd că Google analizează în fiecare an cifrele privind salariile pentru a depista anomalii şi este deschisă să reglementeze orice presupusă problemă de discriminare.

„Discriminările salariale rămîn o problemă sistemică”


Potrivit ministerului american al muncii, o evaluare a scos la iveală disparităţi între salarii din centrele Google din Sillicon Valley şi din statul Washington, în nord-vestul SUA.

„Discriminările salariale rămîn o problemă sistemică”, a declarat într-un comunicat Jenny Yang, responsabilă a Departamentului pentru muncă.

Ministerul a descoperit totodată „diferenţe în ce priveşte ratele de angajare” pe posturi de inginer informatician în defavoarea femeilor şi asiaticilor.

În cadrul reglementării pe care a acceptat-o, Google va reexamina regulile, procedurile şi practicile de angajare şi remunerare, a menţionat departamentul.

Problemele constatate la Google vin pe fondul denunţării unei culturi sexiste în industriile tehnologiei din Silicon Valley, dominate de bărbaţi, notează AFP.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав