COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 762 106 INFECTAȚI 285 321(+1371)   TRATAȚI 269 685     DECESE 6632(+15)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6631

Glumele de 1 aprilie despre coronavirus sînt pedepsite în Thailanda cu închisoare

1 apr. 2020,, 19:30   În lume
1937 0

Autorităţile din statul asiatic au decretat marţi starea de urgenţă, iar una dintre măsuri se adresează celor care răspîndesc ştiri false despre COVID-19

Guvernul Thailandei a emis, marţi, un avertisment oficial conform căruia glumele de 1 Aprilie ce vizează noul coronavirus sunt pedepsite prin lege şi atrag după sine o pedeapsă de pînă la cinci ani de închisoare.

”Este împotriva legii ca oamenii să pretindă în mod fals că au COVID-19 cu ocazia Zilei Păcălelilor, sărbătorită pe 1 Aprilie”, a notat pe Twitter Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului de la Bangkok.

„Persoane din lumea întreagă suferă din cauza pandemiei de COVID-19 şi acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca oamenii să fie mai prudenţi şi să nu se folosească de acest lucru pentru a face farse sau glume”, se mai notează în acest text.

Guvernul thailandez a decretat marţi starea de urgenţă, care va rămîne în vigoare cel puţin până în data de 30 aprilie, în contextul în care această ţară asiatică încearcă să oprească răspîndirea noului coronavirus.


Una dintre măsurile adoptate în cadrul decretului prin care a fost adoptată starea de urgenţă stipulează că „panicarzii sunt avertizaţi să nu răspândească ştiri false sau zvonuri despre pandemia de COVID-19 prin niciunul dintre canalele media”, a precizat Departamentul de Relaţii Publice al Guvernului thailandez într-un alt mesaj publicat marţi pe Twitter.

Persoanele care încalcă aceste dispoziţii vor fi urmărite penal în virtutea legilor aferente infracţionalităţii online, care îi pedepsesc pe internauţii care introduc informaţii false în sistemele computerizate.

Aceste legi prevăd pedepse de pînă la cinci ani de închisoare sau amenzi de pînă la 100.000 de bahţi (3.055 de dolari).

Până miercuri, Thailanda 1.651 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus și 10 decese provocate de Covid-19.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽