X 
Arşiţa stiri: 170
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1412

Global Times: China a învățat lecția din înșelarea lui Gorbaciov de către Occident

1 sep. 2022,, 11:30   Externe
2838 0

În timp ce Occidentul și-a amintit mereu și i-a apreciat rolul istoric în apropierea Uniunii Sovietice de Occident și în încheierea Războiului Rece, observatorii chinezi l-au văzut ca pe o figură tragică, servilă și resemnată față de Statele Unite și Occident, care a făcut greșeli grave în evaluarea situației internaționale și a provocat haos în economia internă.

Potrivit Global Times, toate acestea servesc ca un memento pentru alte țări să se ferească de orice încercare de „evoluție pașnică” a forțelor occidentale.
După cum s-a menționat, Gorbaciov a fost naiv și imatur, el a întruchipat o anumită perioadă istorică în care URSS a ezitat între „căutarea unei căi independente” și „acceptarea Occidentului”.

Închinarea oarbă față de sistemul occidental a dus la faptul că URSS și-a pierdut independența, iar poporul rus a suferit de instabilitate politică și presiune economică serioasă.

China a văzut acest lucru ca un avertisment major și o lecție din care să învețe pentru propria sa guvernare.

Potrivit Global Times, Gorbaciov a fost înșelat de Occident. Într-un moment critic, nu a putut salva nici URSS, nici Partidul Comunist al Uniunii Sovietice.

16
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав