Gestul provocator făcut de Kim Jong-un la adresa SUA

Gestul provocator făcut de Kim Jong-un la adresa SUA

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar fi optat pentru o vizită la o fermă de cartofi în loc de o întîlnire cu Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, cînd acesta se afla la Phenian pentru discuţii privind viitorul peninsulei coreene, scrie The Telegraph, potrivit News.ro.

Pompeo a ajuns la Phenian pe 6 iulie dar vizita sa a fost ignorată de Kim.

Întrebările consilierilor lui Pompeo privind cînd se va întîlni cu Kim au rămas fără răspuns. În schimb, el a discutat cu Kim Yong-chol, un general şi membru al Comitetului central al Partidului Muncitorilor.

Marţi, presa de stat nord-coreeană a publicat mai multe articole despre o vizită a liderului nord-coreean la ferma de cartofi Junghung, situată în provincia Samjiyon, la graniţa cu China, pentru a-i îndruma pe muncitorii de acolo.

Kim le-a transmis muncitorilor să planteze doar varietăţi de calitate şi să introducă „specii care au gust bun pentru a asigura calitatea mîncărurilor bazate pe cartofi”.

El a descris districtul ca fiind „tărîmul sfînt al revoluţiei”.

Vizita lui Kim la fermă este un semnal prin care se poate dovedi rezistenţa Coreei de Nord în faţa sancţiunilor americane. De asemenea, el a ales să viziteze o zonă aflată în apropierea Chinei, ţară care îşi arată din nou susţinerea economică faţă de Phenian, comentează The Telegraph.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load