AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Cazul Dodon stiri: 47
Cazul Șor stiri: 403
Criza energetică stiri: 744

Germanii au criticat cererea Ambasadorului Ucrainei în Germania de a livra arme Kievului

17 ian. 08:53   Război în Ucraina
1295

Ziarul german Die Welt a publicat un articol dedicat declarațiilor ambasadorului Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, cu privire la problema aprovizionării cu arme de către Berlin.

Diplomatul, într-un interviu acordat agenției dpa, și-a exprimat dezamăgirea că Berlinul nu intenționează să furnizeze arme Kievului pentru apărare și a cerut guvernului german și personal ministrului de Externe, Annalena Berbock, să reexamineze această poziție, relatează Noi.md.

După cum remarcă Die Welt, Melnik a exprimat aceste solicitări în ajunul vizitei lui Berbok la Kiev și Moscova. Publicația a provocat o reacție activă din partea cititorilor în comentarii.

"Ambasadorul ucrainean urmează încă să învețe cuvîntul "a ruga". Ucraina nu are nimic de cerut", a scris utilizatorul Rainer S.

"Aud foarte des că de la Germania se cere ceva. Ce ziceți de "vă rugăm"?", a întrebat Georg C.


""Ambasadorul ucrainean cere...". Cine este el să ceară ceva? Destul de obraznic!"- a observat Victoria K.
"Dacă cineva cere ceva de la Germania, eu refuz", a spus Mark M.

"Sincer să fiu, nu știu ce ne pasă nouă de Ucraina, Afganistan sau ceva de genul acesta. Europa și Germania trebuie să-și unească și să-și poată proteja granițele", a spus Thomas M.

Reprezentantul oficial adjunct al Cabinetului german de Miniștri, Christiane Hoffmann, a declarat anterior că guvernul german încă mai crede că conflictul din Ucraina poate fi rezolvat doar prin mijloace politice. Purtătorul de cuvînt al Ministerului de Externe, Andrea Sasse, a subliniat că "indiferent de politica restrictivă privind exporturile de arme în general", Berlinul susține Ucraina "în numeroase moduri, inclusiv în sfera militară", inclusiv construcția de spitale militare, pregătirea dispozitivelor medicale și a materialelor sanitar-militare.

2

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În opinia dvs., ce ar trebui de întreprins în prezent pentru a asigura cel mai eficient autoapărarea Republicii Moldova?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав