X 

Germania va aloca R.Moldova 3 milioane de euro și va prelua 2500 de refugiați

12 mar. 2022,, 11:45   Război în Ucraina
10137 0

Germania va aloca 3 milioane de euro R. Moldova pentru a ajuta la gestionarea crizei refugiaților, va prelua 2500 de refugiați și va dona un lot de ajutoare umanitare în materie de paturi pliante, saci de dormit, saltele, corturi și alte obiecte de primă necesitate, a declarat ministra de externe de la Berlin Annalena Baerbock, care se află într-o vizită la Chișinău.

De asemenea, o echipă din Germania va veni în R. Moldova, va ajuta la repartizarea donațiilor și la crearea de coridoare verzi spre Europa. „R. Moldova și guvernul său nu este singuri în această situație, și Europa, și țara mea ne arătăm solidari cu voi. Dacă vin tot mai mulți și mai mulți oameni, nu e posibil să-și organizeze mai departe singuri călătoria, de aceea fac apel la alte țări europene să susțină țara dumneavoastră pentru a ajuta ucrainenii, iar dacă vor refugiații, să-i ajutăm să ajungă în alte țări”, a spus Baerbock, transmite Noi.md cu referire la europaliberă.org.

Șefa diplomației de la Berlin a afirmat că Germania va investi nu numai în ajutorul umanitar imediat în R. Moldova, dar că a discutat cu omololul ei, Nicu Popescu, despre infrastructură, asigurare egergetică, dînd asigurări că Germania va oferi susținere și în acest sens. „Vom lăsa ca aceste cuvinte să fie urmate de fapte”, a adăugat Annalena Baerbock.

La capitolul asiprații europene ale R. Moldova, ministra de externe a Germaniei s-a limitat la declarația: „Asigurăm susținerea noastră mai departe a proceselor reformatoare din R. Moldova și apropierea de UE”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?