TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Germania: Un milion de doze de vaccin de la AstraZeneca nu își găsesc doritori

Se constată reticență sporită în rîndul populației germane faţă de vaccinarea cu serul produs de concernul britanico-suedez AstraZeneca. Premierul Bavariei, Markus Söder, crede că e nevoie urgentă de o altă strategie.

Premierul bavarez Markus Söder se declară foarte îngrijorat de reticența sporită în rîndul populaţiei germane faţă de vaccinarea cu serul anti-Covid produs de AstraZeneca. "Dacă lucrurile vor continua în acest mod, dacă mii sau chiar sute de mii de doze din acest vaccin vor rămîne neutilizate, atunci trebuie să regîndim prioritizarea", a declarat Söder pentru Bayerischer Rundfunk și Redaktionsnetzwerk Deutschland, transmite dw.com.

În lupta împotriva coronavirusului, nu trebuie găsite soluții doar pentru a procura mai multe doze de vaccin, ci și pentru a găsi "modalitățile prin care dozele pe care le avem deja să fie și utilizate".

Potrivit Institutului Robert Koch, pînă marți fuseseră injectate doar aproximativ 239.000 de doze din vaccinul produs de AstraZeneca. În total au fost livrate, pînă acum, celor 16 landuri germane peste 1,4 milioane de doze din acest ser. Cifrele au fost date publicității de Ministerul federal al Sănătății.

Söder a arătat că este desigur bine acum că pot fi vaccinați deja profesorii, învățătorii și angajații Poliției. Potrivit premierului bavarez, ar exista nenumărate persoane care ar dori să se vaccineze, dar nu o pot face deocamdată, din cauză că nu sînt pe listele grupelor prioritare. Dacă tendința actuală de respingere a vaccinului AstraZeneca va continua, atunci dozele nefolosite ar putea fi trimise chiar cabinetelor medicilor de familie, pentru a obține o "vaccinare rapidă". Söder mai spune că fiecare persoană vaccinată, indiferent de vîrstă, poate obține astfel libertăți sporite.


Înainte de consultările dintre guvernul federal și premierii de landuri, premierul bavarez și șef al Uniunii Creștin-Sociale (CSU) a avertizat cu privire la relaxări pripite ale restricțiilor impuse pentru a limita extinderea epidemiei. "Vrem să redeschidem treptat viața publică, dar cu rațiune și atenție. Din cauza mutațiilor virusului, nu avem voie să acţionăm orbeşte", a declarat Söder pentru Redaktionsnetzwerk Deutschland.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load