Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1145

Germania întrerupe difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today

23 dec. 2021,, 20:00   Război în Ucraina
2588 7

Germania a suspendat miercuri difuzarea prin satelit a canalului de ştiri Russia Today în limba germană (RT DE), în absenţa unei licenţe valide, provocînd iritarea Moscovei, care a ameninţat cu represalii, informează AFP.

La 15 zile după instalarea guvernului condus de Olaf Scholz, subiectele de contencios între Germania şi Rusia se acumulează: expulzări reciproce de diplomaţi în legătură cu un asasinat judecat la Berlin, avertismente lansate de Vladimir Putin cu privire la situaţia din Ucraina, fermitate germană privind soarta gazoductului controversat Nord Stream 2, transmite digi24.ro.

Miercuri, autoritatea media din Berlin-Brandeburg (Mabb) a obţinut oprirea difuzării prin satelit a RT în limba germană, după ce protestase pe lîngă operatorul european Eutelsat.

„Nicio autorizaţie de radiodifuziune nu a fost cerută şi nici acordată de Mabb” pentru acest program, a justificat autoritatea de reglementare germană.

RT DE a replicat că această blocare este „ilegală” şi rezultatul presiunilor politice exercitate de Berlin.


Canalul are sediul la Moscova şi dispune de o licenţă sîrbă pentru transmisia prin cablu şi prin satelit, licenţă care, potrivit RT, îi permite să fie difuzat în Germania conform legislaţiei europene.

Autoritatea germană consideră însă că licenţa sîrbă este insuficientă dat fiind că RT DE „este în limba germană şi se adresează pieţei germane”.

Eutelsat a confirmat pentru AFP că a întrerupt miercuri difuzarea prin satelit a canalului.

RT, considerat un instrument de propagandă al Kremlinului în străinătate, începuse să emită în limba germană la data de 16 decembrie.

În aceeaşi zi, Youtube a suspendat contul în germană al Russia Today pentru încălcări ale condiţiilor sale de utilizare, considerînd că postul încalcă directivele sale în materie de luptă contra dezinformării pe tema COVID-19.

RT DE poate fi încă urmărit pe site-ul său de internet, mai scrie AFP, citată de Agerpres.

Vorbind miercuri pe postul RT, ministrul rus de externe Serghei Lavrov nu a exclus represalii. „Încă de la început, autorităţile germane au făcut tot posibilul pentru a da o imagine proastă postului vostru (RT) în societatea germană. Pînă recent, nu doream să urmăm aceeaşi cale, reducînd la tăcere presa (...) dar nu exclud să reacţionăm”, a spus Lavrov.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав