X 
Coronavirus stiri: 8124
Obiectiv european stiri: 322
Criza energetică stiri: 899

Germania intenționează să înlocuiască gazul rusesc cu cel canadian

28 iun. 16:45   Război în Ucraina
2020

Cancelarul german Olaf Scholz a folosit o întîlnire cu premierul canadian Justin Trudeau pentru a discuta despre relații energetice mai strînse, scrie Bloomberg.

Germania vrea să importe gaz natural lichefiat (GNL) din Canada pentru a înlocui gazul rusesc, de care depinde încă pentru mai mult de o treime din importurile sale. Germania și Canada discută opțiuni pentru construirea unui terminal GNL pe coasta de est a Canadei pentru export în Europa.

Canada este unul dintre cei mai mari producători de gaze naturale din lume, dar îi lipsește infrastructura. Construcția unui nou terminal de GNL ar putea dura un deceniu și este probabil să se confrunte cu o opoziție acerbă din partea grupurilor de mediu. Există însă un terminal deținut de compania spaniolă Repsol SA, care poate fi transformat relativ rapid într-un terminal de export, notează publicația.

Pe 23 iunie, ministrul Economiei și Protecției Climei, Robert Habeck, a declarat că Germania se confruntă cu o criză a gazelor, iar cetățenii și întreprinderile ar trebui să reducă consumul de gaze „acum, vara și apoi iarna”. El a anunțat, de asemenea, începerea celei de-a doua dintre cele trei faze ale planului de urgență al guvernului pentru a face față crizei energetice.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав