X 
Arşiţa stiri: 169
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Germania este gata să cumpere 30 de milioane de doze de vaccin Sputnik V

23 apr. 2021,, 12:15   Externe
2609 1

Germania este gata să cumpere 30 de milioane de doze de Sputnik V dacă autoritatea europeană de reglementare va aproba acest vaccin. Despre aceasta scrie euronews.com.

După cum s-a menționat, în Uniunea Europeană sînt livrate în prezent 117 milioane de doze de vaccin împotriva coronavirusului. Treizeci de milioane de oameni au fost total imunizați. Comisia Europeană negociază achiziționarea a un miliard opt sute de milioane de doze de vaccin anti-covid pentru perioada 2022-2023.

Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate: "Prioritatea noastră este sănătatea europenilor. Cooperarea strînsă în domeniul sănătății ne va permite să ne pregătim mai bine pentru provocările și amenințările din acest domeniu. Trebuie să protejăm sănătatea cetățenilor noștri și să fim cu un pas înainte".

În Spania, persoanele între 70 și 79 de ani vor fi imunizate, inclusiv cu vaccinul Janssen, o subdiviziune a vaccinului american Johnson & Johnson. Pînă în prezent, mai mult de 45% dintre cetățenii din această grupă de vîrstă au primit prima doză de vaccin. În această săptămînă, în Spania se așteaptă sosirea a încă trei sute de mii de doze de preparat.

În Uniunea Europeană au fost aprobate până în prezent patru preparate: BioNTech-Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Janssen. Sputnik V din Rusia așteaptă decizia Agenției Europene pentru medicamente. Germania, potrivit ministrului statului federal Saxonia, va achiziționa 30 de milioane de doze de Sputnik dacă autoritatea europeană de reglementare va aproba vaccinul.


În Ungaria, trei milioane și jumătate de persoane urmau să fie vaccinate pînă vineri. Acest lucru, spun autoritățile, va ușura carantina. Cafenelele și restaurantele așteaptă să se redeschidă sîmbătă. Vizitatorii vor fi serviți pe terase.

Între timp, Irlanda s-a alăturat inițiativei Comisiei Europene de a lansa proceduri de judecată împotriva AstraZeneca cu privire la întreruperea furnizării vaccinului anti-coronavirus. În primul trimestru, compania britanico-suedeză a livrat în UE 30 de milioane de doze de preparat în loc de cele 120 de milioane planificate. Anterior, AstraZeneca a recunoscut că rămîne în urma graficului cu două luni, indicând o bază de producție mai slabă în Uniunea Europeană în comparație cu capacitatea pe care AstraZeneca o are în Marea Britanie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав