Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Germania elaborează proiectul unui plan Marshall pentru Ucraina

23 iun. 12:30   Război în Ucraina
1329

Proiectul Planului Marshall pe termen lung pentru Ucraina va fi unul dintre subiectele pe care liderii țărilor G7 le vor discuta la viitorul lor summit din Germania.

Despre acest lucru a declarat cancelarul german Olaf Scholz, transmite RBC-Ucraina cu referire la AP News.

Scholz speră la un front unit de sprijin îndelungat pentru Ucraina. Cancelarul a declarat Parlamentului Germaniei că restaurarea Ucrainei va fi sarcina mai multor generații de europeni.

Potrivit acestuia, pentru finanțarea reconstrucției Ucrainei pe parcursul a mai multor ani vor fi necesare miliarde de dolari, iar un plan de perspectivă îndelungată poate funcționa numai dacă țările europene, alte țări donatoare mari și organizații internaționale vor lucra împreună.

Cancelarul Germaniei este, de asemenea, convins că structura unui astfel de plan de redresare este cu adevărat crucială: modul în care se va realiza coordonarea la nivel internațional, modul în care vor fi stabilite prioritățile de investiții etc.

Scholz a mai spus că, împreună cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, intenționează să convoace o conferință de experți privind restaurarea Ucrainei sub egida președinției Germaniei în G7.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав