Criza energetică stiri: 1684
Cutremure stiri: 287

Germania a primit din partea Poloniei o cerere de reexportare a tancurilor Leopard în Ucraina

24 ian. 17:30   Război în Ucraina
1444 0

Cererea Poloniei pentru reexportul tancurilor germane Leopard 2 în Ucraina a fost primită de guvernul german în această dimineață, transmite RBC-Ucraina cu referire la Spiegel.

Potrivit publicației, cercurile guvernamentale germane au raportat că au primit deja o cerere din partea Poloniei, care cere să se permită reexportul a 14 tancuri Leopard în Ucraina.

Cererea va fi analizată de Ministerul Federal al Apărării. În prezent se poartă discuții în cadrul guvernului cu privire la ce decizie ar trebui luată cu privire la cerere.

Potrivit unuia dintre reprezentanții guvernului german într-un comentariu pentru Dpa, Germania vrea să ia în considerare cererea Poloniei „în regim de urgență”. El a confirmat, de asemenea, că solicitarea poloneză a ajuns deja la Berlin.

„Asemenea cereri vor fi luate în considerare cu urgența necesară în conformitate cu procedurile și regulile stabilite pentru exportul de arme”, a adăugat el.


După cum se știe, în această dimineață, ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak a spus că țara sa a cerut oficial Germaniei permisiunea de a transfera tancurile Leopard 2 în Ucraina.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mai spus că aliații ar putea pregăti tancurile Leopard pentru un posibil transfer în Ucraina, deoarece Germania își va anunța în curînd decizia.

Ministerul german al Apărării, la rîndul său, a dat „undă verde” pentru a începe antrenarea armatei ucrainene pe tancurile Leopard 2.

1
0
0
0
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий