Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1730

Germania a început să mute sistemele Patriot în Polonia

23 ian. 17:00   Război în Ucraina
1550 0

Astăzi, 23 ianuarie, Germania a început să mute primele două din cele trei escadroane ale sistemelor de apărare aeriană Patriot în Polonia.

Informația aeste difuzată de RBC-Ucraina cu referire la transmisia Welt a mișcării coloanei din orașul Gnoin din Mecklenburg-Pomerania de Vest și Deutschlandfunk.

Apărarea aeriană ar trebui să se mute în poziții operaționale în apropierea orașului Zamosc din sud-estul Poloniei, care se află la aproximativ 60 km de granița cu Ucraina și la 110 km pînă la Lvov. Coloana de vehicule mai are de depășit 1100 km.

În apropierea locului de apărare aeriană se află o stație importantă de transfer feroviar pentru mărfuri civile și militare destinate Ucrainei.

Bundeswehr a remarcat că scopul deplasării apărării aeriene este de a proteja spațiul aerian al Poloniei și de a întări flancul estic al NATO.

În același timp, armata germană se află în Polonia din 16 ianuarie pentru a asigura instalarea componentelor sistemului de armament împreună cu partenerii polonezi NATO. Unitățile sînt integrate în sistemul de apărare al spațiului aerian al Alianței de pe flancul estic.

2
1
0
1
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий