COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Germania a decis să iasă din starea de urgență

19 oct. 09:15   În lume
1678 0

În timp ce pandemia de coronavirus face ravagii în România, iar numărul infectărilor și al deceselor este într-o continuă creștere, Germania se pregătește să relaxeze restricțiile și să renunțe la starea de urgență, transmite Noi.md cu referire la capital.ro.

Anunțul a fost făcut de ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn. În cursul zilei de luni, acesta a declarat că reglementările speciale legate de pandemia de coronavirus ar putea lua sfîrşit pe 25 noiembrie.

Pe de altă parte el a preciat că testele, vaccinul şi alte măsuri de igienă vor trebui menţinute, relatează Reuters, care citează cotidianul Bild. „Acest lucru înseamnă că starea de urgenţă care se află în vigoare de aproape 19 luni, din 28 martie 2020, se va încheia”, a spus luni Spahn, conform Bild.

Totodată, oficialul german a subliniat faptul că de la o stare de urgență, Germani av atrece la o stare cu precauții speciale. „Trecem de la o stare de urgenţă la o stare de precauţii speciale”, a menţionat el.

De menționat este faptul că precizările acestuia vin în contextul în care măsurile excepţionale de control impuse antipandemie expiră automat, dacă nu sînt extinse prin votul parlamentului.


În luna august a acestui an, Germania a decis să nu mai folosească rata de incidenţă pentru a lua decizii asupra impunerii de restricţii împotriva Covid-19. Mai exact, surse guvernamentale declarau atunci că autoritățile urmează să utilizeze rata de spitalizare ca indicator cheie. Astfel, atunci s-a decis să se ia măsuri în funcție de gradul de ocupare din spitale.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X