Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Germania a cerut Ucrainei să înceteze atacurile împotriva Berlinului din cauza aprovizionării cu arme

5 feb. 13:30   Război în Ucraina
1728

Președinta Comisiei pentru Apărare din Germania, Marie-Agnes Strack-Zimmerman, a cerut autorităților ucrainene să comenteze mai prudent privind furnizarea de arme de către Germania, relatează Noi.md.

"Înțeleg perfect că nervii reprezentanților Ucrainei sînt la limită, dar nu înțeleg atacurile verbale constante ale părții ucrainene împotriva noastră", a spus deputatul, criticând declarațiile recente ale Kievului.

În același timp, reprezentantul Bundestagului a subliniat că în ultimii ani Germania a sprijinit Ucraina, fiind ghidată de un sentiment de responsabilitate și prietenie. "Prin urmare, în toiul luptei emoționale, reprezentanții ucraineni nu ar trebui să-i confunde pe ai lor cu alții", a adăugat ea, subliniind că "puțină moderare ar fi binevenită".

Anterior, s-a anunțat că Ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmitry Kuleba, a criticat și a numit decizia Germaniei de a transmite Kievului căști în calitate de ajutor militar drept dezamăgitoare. Potrivit lui Kuleba, Berlinul ar fi putut și ar fi trebuit să facă mai multe pentru Kiev - nu numai din cauza Ucrainei, ci și din cauza poziției sale în Europa și a necesității de a menține securitatea în spațiul Euro-Atlantic.

În trecut, Germania a refuzat în mod repetat să furnizeze Ucrainei arme. În special, în ianuarie, astfel de declarații au făcut cancelarul german Olaf Scholz și ministrul de Externe, Anna Lena Berbock. Ucraina declară, de asemenea, că Germania blochează furnizarea de arme republicii prin intermediul Agenției SPA (NATO Support and Procurement Agency).

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав