X 
Arşiţa stiri: 185
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1412

Georgia s-a adresat lui Putin cu o cerere

16 iun. 10:45   Externe
4012 1

Partidul georgian Solidaritate pentru Pace i-a cerut președintelui rus Vladimir Putin să anuleze complet regimul de vize pentru cetățenii georgieni. Acest lucru este raportat de mass-media georgiană.

Mesajul video oficial, înregistrat la congresul partidului din 15 iunie, a fost trimis președintelui rus de secretarul internațional al Solidarității pentru Pace, Mamuka Pipia, și de alți membri ai consiliului politic al partidului, relatează haqqin.az.

Apelul se referă, de asemenea, la eliberarea acelor cetățeni georgieni care au încălcat perioada legală de ședere în Rusia și propune ca cetățenii georgieni să nu aibă probleme cu angajarea în Rusia.

În mai 2023, Federația Rusă a anulat regimul de vize pentru cetățenii georgieni, care era în vigoare din anul 2000, și a ridicat, de asemenea, interdicția de călătorie directă pe calea aerului între Georgia și Rusia, introdusă în 2019. În prezent, cetățenii georgieni pot intra în Federația Rusă prin punctele de control de frontieră deschise pentru traficul internațional de pasageri fără viză pentru o perioadă de până la 90 de zile din 180 de zile în scopuri diplomatice, oficiale, private, de afaceri, turistice, umanitare, precum și pentru studii pe termen scurt.

Din 2008 nu mai există relații diplomatice între Rusia și Georgia.

31
3
1
2
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав