COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Gazprom întrerupe furnizarea gazului prin Ucraina

1 oct. 2021,, 22:49   În lume
2297 5

"Gazprom" a suspendat pomparea gazelor către Ungaria prin conductele din Ucraina. Asta deoarece a intrat în vigoare contractul dintre Ungaria şi "Gazprom" pentru furnizarea gazelor naturale prin "TurkStream" și conductele din sud-estul Europei, adică ocolind Ucraina, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani. Autoritățile de la Kiev s-au arătat revoltate. Directorul general al operatorului ucrainean de gaze, Serghei Makogon, a acuzat "Gazprom" că foloseşte combustibilul drept un instrument politic. El a mai adăugat că această conductă este profitabilă din punct de vedere economic, deoarece este cea mai scurtă cale de aprovizionare către Ungaria.

Kievul spune că va face şi apel la Comisia Europeană cu o cerere de verificare a acordul pentru respectarea legislaţiei europene în domeniul energiei. Ca reacţie, autorităţile de la Budapesta au acuzat Ucraina că se implică în treburile interne ale altor ţări. Totodată, ministrul maghiar de Externe a menționat că aprovizionarea țării ține de economia și de securitatea țării, dar nu de politică.

Potrivit contractului, Ungaria va primi anual 4,5 miliarde de metri cubi de gaze.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X