COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Gazprom întrerupe furnizarea gazului prin Ucraina

1 oct. 22:49   În lume
2148 5

"Gazprom" a suspendat pomparea gazelor către Ungaria prin conductele din Ucraina. Asta deoarece a intrat în vigoare contractul dintre Ungaria şi "Gazprom" pentru furnizarea gazelor naturale prin "TurkStream" și conductele din sud-estul Europei, adică ocolind Ucraina, transmite Noi.md cu referire la publika.md.

Acordul a fost semnat pentru o perioadă de 15 ani. Autoritățile de la Kiev s-au arătat revoltate. Directorul general al operatorului ucrainean de gaze, Serghei Makogon, a acuzat "Gazprom" că foloseşte combustibilul drept un instrument politic. El a mai adăugat că această conductă este profitabilă din punct de vedere economic, deoarece este cea mai scurtă cale de aprovizionare către Ungaria.

Kievul spune că va face şi apel la Comisia Europeană cu o cerere de verificare a acordul pentru respectarea legislaţiei europene în domeniul energiei. Ca reacţie, autorităţile de la Budapesta au acuzat Ucraina că se implică în treburile interne ale altor ţări. Totodată, ministrul maghiar de Externe a menționat că aprovizionarea țării ține de economia și de securitatea țării, dar nu de politică.

Potrivit contractului, Ungaria va primi anual 4,5 miliarde de metri cubi de gaze.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X