X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

FSB rus spun că înregistrările publicate de Navalnîi ar fi trucate

22 dec. 2020,, 08:11   Externe
4231 0

Convorbirea publicată de Alexei Navalnîi, cu unul dintre agenţii FSB, este una falsă. Este reacţia FSB-ului rusesc, care spune că înregistrarea este „o provocare pregătită cu sprijinul serviciilor speciale străine”.

„Aşa-numita anchetă despre acţiunile presupuse întreprinse împotriva sa, postată de A. Navalnîi pe internet, este o provocare planificată care vizează discreditarea FSB din Rusia şi a angajaţilor serviciului federal de securitate, a cărei realizare nu ar fi fost posibilă fără sprijinul organizatoric şi tehnic al serviciilor speciale străine”, a subliniat FSB pentru TASS.

FSB a raportat, de asemenea, că videoclipul cu conversaţia telefonică a lui Navalnîi cu un presupus ofiţer FSB este fals. "Utilizarea metodei de înlocuire a unui număr de abonat este o tehnică binecunoscută a serviciilor speciale străine, testată anterior de mai multe ori în acţiuni anti-ruse, ceea ce face posibilă excluderea posibilităţii de identificare a participanţilor reali într-o conversaţie", a subliniat FSB.

Amintim că ieri, Navalnîi a publicat un video, în care prezintă o înregistrare telefonică cu Constantin Kudryavtsev, agent FSB, care oferă detalii despre operaţiunea de otrăvire a lui Navalnîi. În timpul discuţiei, Navalnîi s-a dat drept secretar adjunct al Consiliului de securitate Nikolai Patrushev.

De asemenea, amintim că Alexei Navalnîi a fost otrăvit cu o substanţă extrem de toxică Novichok. Acestuia i s-a făcut rău în avion, pe 20 august, aeronava fiind nevoită să aterizeze de urgenţă. Dus la un spital din Omsk, medicii l-au diagnosticat pe Navalnîi cu o „tulburare a metabolismului glucidic”. Diagnosticul de „otrăvire” pe baza rezultatelor studiilor clinice, anamnestice şi chimico-toxicologice nu a fost confirmat, astfel, autorităţile ruse au declarat că nu există motive pentru iniţierea unui caz penal în Rusia.

În total, Navalnîi a petrecut aproape trei săptămâni în comă indusă de medicii din Berlin. Acesta se află şi acum în proces de recuperare.
Pe de altă parte, clinici din Suedia, Franţa şi Germania au confirmat că e vorba de o otrăvire cu Novichok. De asemenea, Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) a spus că probele prelevate de la Alexei Navalnîi confirmă prezenţa unui agent chimic din grupul interzis al Novichok.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?