Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1734

Franța vrea să scape islamul de extremism

5 feb. 2022,, 13:15   Război în Ucraina
1596 0

Autoritățile franceze vor crea un nou organ de conducere pentru comunitatea islamică din țară. Acesta va fi format din clerici și musulmani. O astfel de măsură este menită să scape islamul de curenții extremiști și să-i schimbe imaginea negativă în societate. Despre acest lucru a anunțat ABC News.

Noul organ se va numi ”Forumul Islamului din Franța”. Inițiativa creării acestuia aparține Ministerului francez al Afacerilor Interne, ai cărui reprezentanți sînt de acord cu faptul că acest lucru va ajuta la salvarea a cinci milioane de musulmani de influența străină dăunătoare a extremismului și a mișcărilor islamice radicale și va asigura prioritatea valorilor laice în viața publică, relatează Noi.md.

Noul organ va include imami, figuri cunoscute ale comunității, reprezentanți ai elitei intelectuale islamice și antreprenori. După cum a anunțat mai devreme presa franceză, guvernul țării intenționează să aleagă membrii organizației în mod independent, un sfert din toți participanții la Forum vor fi femei.

Criticii acestei inițiative, care consideră islamul o parte a identității lor naționale franceze, consideră această măsură drept o discriminare și o încercare a Guvernului de a pune responsabilitatea pentru crimele fundamentaliștilor islamici pe comunitatea musulmană.

Noua organizație va înlocui "Consiliul francez al credinței musulmane", care a fost înființat în 2003. Autoritățile au declarat că nu și-a îndeplinit rolul principal și nu a devenit un intermediar între Guvern și liderii religioși.


Islamul este a doua religie în Franța. Comunitatea musulmană franceză nu are un lider unic, dar există multe direcții, de la păreri moderate pînă la cele radicale ale salafiștilor fundamentaliști. Anul trecut, Parlamentul francez a aprobat o lege privind consolidarea supravegherii moscheilor și școlilor pentru a proteja țara de extremiștii islamici și pentru a sprijini valorile civice laice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий