Franţa: Vestele galbene au ieşit din nou în stradă

Franţa: Vestele galbene au ieşit din nou în stradă

În Franța, ”vestele galbene” au ieșit, pentru a 14-a oară, la acțiuni de protest. Astfel, în acest weekend se împlinesc exact trei luni de proteste în masă neîntrerupte, care au început pe 17 noiembrie 2018.


Potrivit RT France, în Paris sînt așteptate demonstrații și sîmbătă, și duminică. Astăzi ”vestele galbene” vor manifesta în apropiere de Palatul Elisee, iar mîne vor marca trei luni de proteste la Arcul de Triumf.


Sînt planificate acțiuni de protest și în alte regiuni ale țării. În Bretania se așteptată că vor participa între 2500 și 5000 de protestatari. Comercianții și-au închis magazinele de frica unor dezordini.


Unii protestatari au făcut apeluri la răscoală și nesupunere poliției pe Facebook, dar și la blocarea Place de l'Étoile pe un termen nelimitat. Alții însă pledează pentru întruniri pașnice, comunică Sputnik France.


Potrivit postului de televiziune francez LCI, aproximativ 1.300 de ofițeri de poliție, jandarmi și pompieri au fost răniți de la lansarea mișcării.


În weekendul trecut, explozia unei grenade lacrimogene, lansată, cel mai probabil, de poliţie, i-a rupt mîna unui protestatar.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load