COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Franţa va aloca 1,2 miliarde de euro pentru lupta împotriva COVID-19 în Africa

Franţa va aloca 1,2 miliarde de euro pentru lupta împotriva COVID-19 în Africa

Franţa va acorda un ajutor de aproape 1,2 miliarde de euro pentru a combate răspândirea bolii COVID-19 în Africa, a anunţat miercuri, la Paris, ministrul de externe francez, Jean-Yves Le Drian, relatează AFP.


"La nivel bilateral, vom participa la acest efort redirecţionînd o parte substanţială din ajutorul nostru pentru dezvoltare în domeniul sănătăţii şi cel alimentar, în valoare de aproape 1,2 miliarde de euro", a declarat şeful diplomaţiei franceze în faţa Comisiei pentru Afaceri externe a Adunării Naţionale.

''Nevoile sunt imense'', a subliniat el, cerînd consolidarea ''sistemelor de asistenţă medicală'' în Africa precum şi a ''capacităţilor de detectare şi de cercetare ştiinţifică prin susţinerea cercetării africane''.

De asemenea, este necesară ''asigurarea unei mobilizări financiare considerabile'', a insistat şeful diplomaţiei franceze, cerînd G7 şi G20 să lucreze în această direcţie.

Uniunea Europeană a garantat miercuri că va oferi ''peste 20 de miliarde de euro'' celor mai vulnerabile ţări din Africa şi în restul lumii pentru lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

''Va trebui, fără îndoială, să avem în vedere organizarea unui pod aerian umanitar din Europa pentru a transporta ajutorul'', a adăugat Jean-Yves Le Drian.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load