X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1740

Franţa se declară pregătită să lanseze lovituri aeriene în Siria

6 sep. 2018,, 21:32   Război în Ucraina
2467 0

Şeful Statului Major interarme al Franţei, generalul Francois Lecointre, a declarat joi că forţele aeriene franceze sînt gata să lanseze lovituri asupra unor ţinte din Siria dacă vor fi folosite arme chimice în aşteptata ofensivă a guvernului de la Damasc pentru preluarea controlului asupra provinciei Idlib, relatează Reuters.

Rusia, aliat al preşedintelui Bashar al-Assad, a reluat marţi loviturile aeriene împotriva insurgenţilor din Idlib, după săptămîni în care forţele regimului de la Damasc au continuat bombardamentele şi atacurile împotriva rebelilor în vederea unui asalt de amploare asupra ultimului bastion controlat de aceştia.

"Suntem gata să atacăm dacă se vor folosi din nou arme chimice", a spus Francois Lecointre pentru jurnalişti. "Loviturile pot fi lansate de forţele franceze, însă este în interesul nostru să facem acest lucru împreună cu cît mai mulţi parteneri", a afirmat generalul Francois Lecointre.

În aprilie, Franţa, Statele Unite şi Marea Britanie au lansat mai mult de 100 de rachete asupra unor ţinte proguvernamentale din Siria ca represalii la un presupus atac chimic.

Perspectiva unei ofensive asupra provinciei siriene Idlib provoacă îngrijorarea agenţiilor umanitare. Organizaţia Naţiunilor Unite a afirmat că jumătate din cele trei milioane de persoane care trăiesc în zonele controlate de rebeli au fost deja strămutate. Se estimează că în zonă sînt aproximativ 10.000 de jihadişti.

O sursă din armata franceză a afirmat că există informaţii că Rusia şi aliaţii săi intenţionează să lanseze ofensiva asupra Idlib pînă la sfîrşitul anului.

Potrivit sursei citate, Parisul crede că Statele Unite îşi vor menţine prezenţa militară în zonele din nord-vestul Siriei controlate de kurzi avînd în vedere că Washingtonul doreşte să limiteze influenţa Iranului în Siria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий