COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Franţa: Preşedintele Emmanuel Macron prezintă planul de investiţii de 30 miliarde euro

13 oct. 00:30   În lume
999 0

Preşedintele francez Emmanuel Macron a prezentat marţi un plan de investiţii pe cinci ani, în valoare de 30 de miliarde de euro (25 de miliarde de dolari), menit să stimuleze inovarea şi liderii din industrie, transmite Reuters.

"Trebuie să purtăm lupta inovării şi industrializării în acelaşi timp. Avem nevoie de o ţară care produce mai mult", a spus oficialul francez la o întîlnire cu un grup de antreprenori.

Vorbind cu şase luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Macron a declarat că strategia sa pe termen lung, numită "Franţa 2030", va acorda un rol cheie micilor start-up-uri care construiesc viitorul industrial al Franţei, alături de giganţii consacraţi, transmite Noi.md cu referire la agerpres.ro.

Dînd ca exemplu deficitul de măşti faciale cînd a izbucnit pandemia de COVID-19, Macron a explicat că actuala criză a arătat, pe de o parte, a reală vulnerabilitate pentru toţi, şi, pe de altă parte, cît de crucială este inovarea şi producţia industrială aproape de casă.

"Trebuie să refacem cadrul pentru independenţa productivă a Franţei şi Europei", a declarat şeful statului francez.

Suma de 30 de miliarde de euro vine în plus faţă de cele 100 de miliarde de euro din planul de redresare anunţat anul trecut pentru a ajuta Franţa să depăşească efectele pandemiei. O mare parte din bani este destinată promovării politicilor energetice verzi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X