COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

Franța intră în stare de alertă sanitară

17 noi. 2021,, 16:16   În lume
1248 0

Franța intră în stare de alertă sanitară din cauza creșterii accelerate a infectărilor. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvînt al Guvernului, care dă asigurări că Parisul nu are în vedere și un nou lockdown. Oficialul francez spune că ideea carantinei nu poate fi exclusă complet.

Deocamdată, la Paris, oamenii se bucură acum de sezonul decorațiunilor de Crăciun, de teamă că exact de sărbători ar putea fi forțați să stea în casă, transmite Noi.md cu referire la Digi24.ro.

Franţa ia în calcul reintroducerea telemuncii

Guvernul francez studiază reintroducerea telemuncii în încercarea de a limita cel de-al cincilea val de coronavirus care a provocat peste 10.000 de îmbolnăviri zilnice în ultima săptămînă şi aproape 20.000 de îmbolnăviri numai în ziua de luni, însă consideră "disproporţionată" o nouă carantină.

Ministrul sănătăţii, Olivier Veran, a declarat într-un interviu acordat miercuri cotidianului 20 Minutes că, deşi circulaţia virusului se accelerează, "nu avem un val (de internări - n.r.) în spitale", datorită vaccinării, şi în acest context telemunca "face parte din măsurile pe care le-am putea adopta dacă va fi cazul". Veran a adăugat că, "în condiţiile actuale, (...) carantina ar fi (o măsură) disproporţionată".


Ministrul francez a recunoscut că este greu de estimat cît de grav va fi acest al cincilea val, însă a explicat că, potrivit modelelor cu care lucrează Ministerul Sănătăţii, se calculează că, pînă în ianuarie, s-ar putea depăşi 1.000 de spitalizări zilnice.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X