COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6860

Franţa îi va aduce joi un omagiu naţional actorului Jean-Paul Belmondo la Domul

8 sep. 00:30   În lume
994 0

Un omagiu naţional îi va fi adus actorului Jean-Paul Belmondo, joi, 9 septembrie, la Domul Invalizilor din Paris, a anunţat marţi Palatul Elysees pentru AFP.

Actorul francez, care a murit luni la vîrsta de 88 de ani în reşedinţa sa din Paris, era unul dintre cele mai populare staruri ale celei de-a şaptea arte, avînd la activ 80 de filme şi jucînd atît în lungmetraje de acţiune şi comedii, cît şi în filme de autor.

Jean-Paul Belmondo a fost spitalizat la începutul anului 2021 pentru o stare de oboseală generalizată.

El a interpretat roluri memorabile, precum cel de june-prim din "A bout de souffle", de Jean-Luc Godard, şi cel al unui escroc agăţat de un elicopter deasupra Veneţiei în comedia "Le Guignolo", de Georges Lautner.

"Va rămîne pentru totdeauna 'Magnificul'", a declarat luni preşedintele Emmanuel Macron. "Cu toţii ne regăsim în personajele jucate de Jean-Paul Belmondo", a adăugat liderul de la Elysees, evocînd "o comoară naţională", "un erou sublim" şi "o personalitate familiară". "Dintre marii noştri actori, el era acela care ar fi cîştigat de departe premiul publicului", a adăugat Emmanuel Macron.

Preşedintele francez l-a decorat pe Jean-Paul Belmondo, în noiembrie 2019 la Palatul Elysee, atribuindu-i Legiunea de Onoare în rang de Mare Ofiţer.

Doi ani mai devreme, în mai 2017, în timpul primei sale săptămîni petrecute la Palatul Elysee, preşedintele Francois Hollande i-a acordat insigna de Mare Ofiţer al Ordinului Naţional al Meritului.

La rîndul lui, prim-ministrul Jean Castex s-a declarat luni extrem de întristat după aflarea veştii despre moartea celui care a fost "cu adevărat o legendă a cinematografiei franceze, un mare simbol al patrimoniului nostru cinematografic".

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽